Juwelen uit gerecycleerd goud

Een belangrijk aspect van een ambacht is het respect voor het materiaal waarmee je werkt. Als edelsmid kies ik er dan ook voor om uitsluitend te werken met duurzame materialen. Dit kan gaan van gerecycleerd goud en zilver, tot oud goud dat je zelf aanbrengt of recuperatiemateriaal (damaststaal) uit het messenatelier van mijn man.

upcycling oud goud uit juwelen van dierbaren en familie
Moedermelkjuwelen Moms and Monkeys

Gerecycleerd goud

Wist je dat de vraag naar goud in de Benelux bijna integraal kan gedekt worden door gerecycleerd goud dat wordt teruggewonnen en geraffineerd uit “afval” van de goudbranche?

Er is absoluut geen verschil in kwaliteit tussen oud en nieuw goud. Het is een duurzaam materiaal dat al honderden jaren symbool staat voor waarde en zuiverheid. Het gaat niet verloren, maar kan steeds opnieuw hergebruikt worden en gesmeed tot iets nieuws.

Daarom kies ik voor gerecycleerd goud en zilver voor de LunaLotta-juwelen.

LunaLotta juwelen met een verhaal op maat

Oud goud

Heb je zelf nog oude gouden juwelen liggen? Een erfstuk of waardevolle juwelen die je niet meer draagt? Maar ze in je juwelenkistje of in de kast laten liggen, wil je ook niet. Want vaak hangt er een deze juwelen een emotionele waarde.

Waarom geen nieuw juweel laten maken uit het oude juweel? Zo behoud je de emotionele waarde en de herinnering die eraan vasthangen en kan je het wél dragen. Ik controleer altijd de echtheid en zuiverheid van het goud en adviseer dan wat er mogelijk is.

Je kan het goud ook inzetten als waarde om een nieuw juweel te laten maken. Dan kan het opnieuw geraffineerd worden tot nieuw goud waarmee we het juweel maken of kan je de waarde aftrekken van de kostprijs van een nieuw juweel op maat.

Heb je oud goud liggen dat je wil laten controleren om er een nieuw juweel van te maken? Maak een afspraak, dan begeleid ik je door het hele proces.

Damaststaal van Atelier185 worden unieke kunstjuwelen

Recuperatie damast

Mijn man Clem smeedt meesterlijke keuken- en andere messen uit damaststaal. De overschotten van dit staal kunnen niet opnieuw gesmolten worden, maar vormen wel de ideale basis om unieke kunstjuwelen van te maken. Het voordeel van samen te wonen met een messensmid: zijn afval is mijn inspiratie en grondstof. Vanuit deze zero-waste-mindset creëer ik sinds 2022 ook duurzame juwelen met damaststaal

Een juweel op maat laten maken?

Een uniek juweel dat jouw verhaal tastbaar maakt, begint bij een gesprek waarin we de mogelijkheden bespreken. Je kan je laten inspireren door de modellen in mijn portfolio of je hebt misschien zelf al een idee.

Jij vertelt. Ik luister. En daarna ga ik aan de slag met jouw verhaal.

LunaLotta Lieselot

Pin It on Pinterest

Share This