Lieselot Geeregat, edelsmid met een luisterend oor

Ik ben Lieselot, bezielster van LunaLotta. Als edelsmid maak ik tijdloze juwelen met een verhaal. Juwelen die een herinnering vasthouden, om te koesteren wat echt telt. LunaLotta staat voor verhalen en verbinding. Smeden en smelten.

Lieselot Geeregat LunaLotta edelsmid verhaal

Ik help jou met het maken van tijdloze sieraden die een verhaal vertellen

Geinspireerd door de natuur, vol passie voor juwelen en kunst
en met liefde voor verhalen vertellen.

Met LunaLotta wil ik op een duurzame en ethisch verantwoorde tijdloze sieraden ontwerpen, geïnspireerd door interessante en betekenisvolle verhalen van bijzondere mensen en momenten.

Zingever

Ik zie mezelf als meer dan een edelsmid of “juweelontwerper”. Noem me gerust een zingever. Elk juweel dat ik maak heeft een emotionele waarde. Het maakt de emoties letterlijk draagbaar. Bij LunaLotta kom je voor een tijdloos juweel dat een verhaal vertelt. Jouw verhaal. Mijlpalen die je wil vieren, betekenisvolle momenten of bijzondere personen die je wil koesteren. Ik geef in mijn juwelen vorm aan jouw persoonlijkheid en emoties.

Collecties

Niet alleen in maatwerk, maar ook in mijn collecties vertel ik verhalen. Verhalen van sterke vrouwen uit mijn omgeving. Ze geven de collecties een feministisch kantje, want ik wil met die collecties steun bieden voor elke vrouw, om te kunnen zijn wie ze is. Vrouwen verdienen het om centraal te staan, fier te zijn op zichzelf en hun kracht – die ze misschien zelf nog niet ervaren – uit te stralen.

Ambachtsvrouw

Fast fashion en bandwerk maakt de rebel in mij los. Ik ga in tegen de trends van goedkoper, sneller en productiever. Een juweel met een betekenis maken vraagt tijd en respect voor de materialen. Het maakproces staat centraal. Edelsmeden is een ambacht, die vakmanschap en pure passie voor het object combineert. Het is een authentieke activiteit, gebaseerd op handenarbeid, kwaliteit, traditie en innovatie. Mijn liefde voor de ambacht leverde me de nominatie op als laureaat Ambachtsvrouw van het Jaar 2022.

Expo & events

Laten we elkaar ontmoeten…
ik laat je weten waar en wanneer

Erkenning voor mijn werk

2019: Best Jeweller Designer – Wedding Industry Awards

2020: Erkend ambacht F.OD. 

2020: Meester-Edelsmid

2022: Laureaat Ambachtsvrouw Van Het Jaar

Kunstjuwelen

Opvallend tussen de LunaLotta juwelen is Thyra, een juwelencollectie uit recyclagemateriaal. Het damaststaal van Atelier 185 krijgt een tweede leven in deze unieke stukken. Het robuuste staal vormt samen met een edelmetaal (goud of zilver) een kunstzinnig, elegant juweel op maat. Het vloeiende lijnenspel en de verrassende kleurencombinaties vind je geen twee keer op dezelfde manier terug.

Damaststaal van Atelier185 worden unieke kunstjuwelen
LunaLotta juwelen met een verhaal - verwerken oud goud tot een hedendaags juweel

Remodeling oud goud

Heb je zelf nog oude gouden juwelen liggen? Een erfstuk of waardevolle juwelen die je niet meer draagt? Maar ze in je juwelenkistje of in de kast laten liggen, wil je ook niet. Want vaak hangt er een deze juwelen een emotionele waarde.

Wat je nog niet over mij wist

  • Vooraleer ik als edelsmid mijn droom durfde na te jagen, was ik 18 jaar lang grafisch vormgever. Eerst voor enkele bekende merken, later ontwierp ik kaartjes voor de mijlpaalmomenten in het leven
  • Als kind was mijn lievelingsland Italië, alhoewel ik daar nooit geweest ben. De reden was puur omdat ik verlekkerd was op spaghetti bolognese (nu nog steeds. Ik ging voor ‘t eerst naar Milaan (Italië) in 2021 als prospectie voor onze expo.  
  • Je vind me op de dansvloer voor een streepje harde rockmuziek, maar ook all time klassieks uit de jaren ’80 & ’90, maar evengoed voor een stevige drum ‘n bass-plaat. 
  • Als kind had ik een hondje Snoopy, een poedel & mijn beste maatje. Toen Snoopy stierf op mijn 16jarige verjaardag & op de dag voor examen biologie, vond ik dat vak plots niet meer leuk. Ik hield wel een tandje en wat haar bij (en heb ik nog steeds in haar originele kokertje. Nu hebben we geen dieren meer, maar interesseren we ons wel enorm in fauna & flora. We zijn alle 4 allergisch al alles met een beetje haar 😉
  • Indien je nog meer gekke weetjes van me wil kennen, stuur me gerust een mailtje of kom eens langs in mijn atelier 😉
LunaLotta Lieselot

Zoveel mooie verhalen die ik met jou wil delen

Schrijf je in op de nieuwsbrief en wordt een echte V.I.P.:
ontvang als insider info over nieuwe collecties, events en exclusieve acties.

Pin It on Pinterest

Share This