Over LunaLotta

Handgemaakte Belgische juwelen met een verhaal

Hi,

Ik ben Lieselot, de ontwerper achter LunaLotta.
Als designer/goudsmid ga ik de uitdaging aan handgemaakte sieraden te ontwerpen naar jouw persoonlijkheid te ontwerpen. Ik luister naar jouw verhaal om tot een uniek ontwerp te komen voor een duurzaam juweel.

De naam LunaLotta

LunaLotta is een naam die ik ooit op een geboortekaart zag staan. Ik dacht er altijd aan om deze naam te gebruiken indien ik een dochtertje zou hebben, maar het werden 2 flinke zonen. De naam bleef dus hangen. Perfect om deze naam als Belgische merknaam te gebruiken voor mijn juwelencollectie.

Mijn achtergrond als grafisch ontwerper

Ik studeerde grafische vormgeving in Mariakerke/Gent.
Uit eigen interesse voor juwelen en smeden, ben ik in 2012 gestart aan de opleiding juweelsmeden.
Naast het tekenwerk als graficus, wilde ik ook wel iets met mijn handen doen.
Ik was stiekem wat jaloers op mijn man, Clem Vanhee van Atelier185, die messensmid is. Ik wilde ook wel zaken creëren met vuur en metalen, maar dan iets fijner. Edelsmeden was dan ook voor mij de meest voor de hand liggende optie als je al deze zaken opsomt.

Passie voor juwelen

Mijn grote passie is het maken van unieke “one of a kind” juwelen ontwerpen, vaak met een grote emotionele waarde, zoals trouwringen, rouwjuwelen of juwelen om een bijzonder moment in jouw leven te koesteren. Ik leg jouw herinnering vast in een juweel om een leven lang te koesteren.

Naast maatwerk, vind je op deze website ook mijn eigen collectie. Een unieke collectie voor bijzondere dames (of mannen) als jij. Jouw personaliteit is het belangrijkste stijlkenmerk in de juwelen, een unieke meesterwerk op jouw maat.
Ik laat me inspireren door de natuur, kunst en reizen.
Elke collectie draagt een naam van een dame met stijl. In mijn hoofd bedenk ik een persona waaraan ik het ontwerp van mijn juweel weerspiegel. Zo ken je wellicht wel: Martha, Marit, Suzanne, Ada of Tiny (Colours).

Martha
Marit
Tiny
Suzanne

Kunstcollectie in damaststaal

Ik ben ook gestart met een kunstcollectie waarbij ik gebruik maak van recyclage van damascusstaal van mijn man Clem Vanhee van Atelier185, de messenmaker. Damast is een uniek staal met heel aparte brute tekening. Deze combineer ik met zilver, goud en/of edelstenen.

Best Jeweller Designer 2019 | Erkend ambacht

In Februari 2019 won ik de award voor “Best jeweller designer” in de Wedding Industry Awards.
Ik kreeg ook de benoeming tot erkend ambacht, een certificaat voor vakmanschap en passie.
Alle juwelen zijn dan ook volledig handgemaakt door mezelf en 100% Belgisch.

Best Jeweller 2019
Erkend Ambacht

Geïnspireerd?

Als je op zoek bent naar een uniek handgemaakt juweel, weet ik dat het vaak ontmoedigend kan zijn en dat het dus heel belangrijk is dat alles naar jouw wensen wordt uitgevoerd. Ik ben dan ook graag een luisterend oor op zo’n moment. Ik sta je op elk moment van het proces bij zonder je specifieke wensen uit het oog te verliezen.

Contacteer me gerust om jouw ideale juweel te bespreken. Of om met elkaar te praten om te zien wat ik voor jou kan betekenen. Maak gerust een afspraak met mij, dan drinken we samen een gezellige koffie (in Covid-vrije omstandigheden). Ik kijk er alvast naar uit met jou te mogen samenwerken.

Stel je vraag of maak een afspraak