Rouwjuwelen

Verlies en rouw horen bij het leven. Ook al willen we onze geliefden altijd dicht bij ons houden, toch komt er ooit een moment waarop we afscheid moeten nemen. Door de as van een overleden dierbare te verwerken in een persoonlijk juweel, draag je die persoon altijd bij je. Hou de herinnering levend in een uniek rouwjuweel.

LunaLotta maatwerk juwelen met een verhaal - rouwjuwelen
LunaLotta maatwerk juwelen met een verhaal - rouwjuwelen - rouwjuweel voor overleden hond in 18 karaat - Catharina

Koester je dierbaren met een rouwjuweel

Maak herinneringen tastbaar

Ontwerpen als rouwproces

Het ontwerpproces van een rouwjuweel is net als het rouwproces zelf intensief en emotioneel. Daarom maak ik graag tijd voor jou, zodat je in een geborgen omgeving kan rouwen op je eigen manier. Het ontwerpproces kan zo deel uitmaken van jouw verwerkingsproces. Ik moedig je dan ook aan om ons gesprek te zien als een moment van stilstaan, waarin je je laat leiden door je gevoelens, herinneringen ophaalt en je verdriet kan delen. Jij bepaalt het tempo.

Jij bepaalt ook hoe het juweel eruit zal zien: grootte, stijl, afwerking, welk edelmetaal of edelsteen, de mogelijkheden zijn oneindig. Maar ik hou altijd rekening met je budget. Wil je een oud (familie-)juweel verwerken, zoals een juweel van de dierbare? Dat kan zeker. Je kan ook andere aandenkens verwerken, zoals een vingerafdruk, een haarlokje, naam en datum of een klein tekstje in het handschrift van je dierbare. Dit geeft het rouwjuweel een diepere persoonlijke dimensie.

Ik maak jouw herinnering tastbaar in een uniek en persoonlijk juweel. Ik geef vorm aan je verdriet in een draagbaar & persoonlijk juweel.

LunaLotta rouwjuwelen op maat

Hoe wordt de as verwerkt in het juweel?

LunaLotta rouwjuweel met assen en haar - oude trouwringen verwerkt tot nieuw juweel

Als je een beetje as van de overledene wil laten verwerken in het juweel, dan kan je kiezen uit twee opties: ofwel zit het onzichtbaar verwerkt in het juweel, in een kastje, ofwel is het zichtbaar aan de buitenkant van het juweel. Nadat een beetje van de as is verwerkt in het juweel, krijg je de overige as terug mee naar huis.

LunaLotta rouwjuweel voor Lander

Wanneer je ervoor kiest om de as zichtbaar te laten verwerken in het juweel, bied ik je de kans om in de afwerkingsfase zelf de as toe te voegen. Ik heb gemerkt dat dit voor mijn klanten (en mezelf) vaak een aangrijpend moment is dat een extra laag toevoegt aan het rouwproces.

LunaLotta rouwjuweel overleden papa - ketting
LunaLotta juwelen met een verhaal door een meester edelsmid

Ben je op zoek naar een uniek juweel om de herinnering aan een bijzonder persoon tastbaar te maken?

Wil je een beetje as van een overleden dierbare verwerken in een stuk dat je altijd kan koesteren? Maak dan nu een afspraak en we bespreken de mogelijkheden.

Bij het overlijden van mijn 2de grootmoeder en de vraag of ik wat as wou van haar wist ik onmiddellijk dat ik een rouwjuweel wou laten ontwerpen. Het idee groeide in mijn hoofd en ik ging online op zoek naar iemand die me hierin kon bijstaan. Al snel vond ik Lieselot haar pagina op Instagram en zag ik dat haar stijl me absoluut lag. Ik maakte een afspraak en voelde me onmiddellijk ontzettend goed bij Lieselot. Ze luisterde heel respectvol naar mijn verhaal, wens en rijpend idee en samen kwamen we tot een ontwerp. Hoewel het voor Lieselot niet evident was om het oude goud van mijn andere grootmoeder te verwerken in mijn juweel ben ik verbluft door het eindresultaat. Lieselot slaagde erin een fantastische ring af te leveren waar ik instant aan gehecht ben. Een mooi eerbetoon aan 2 sterke vrouwen die me mee gevormd hebben tot wie ik ben in een prachtig juweel. Bedankt Lieselot!

Ine Mestdagh

Lieselot ontwierp het zonnigste juweel waarin m’n papa vanaf nu mag wonen. Met de grootste zorg en tederheid hielp ze me mijn rouwproces vorm en kleur geven.

Bedankt Lieselot, ge zijt een straffe madam !!!

Ruth Hollebecq

Recente realisaties

Wij kwamen bij Luna Lotta terecht door een artikel in Het Nieuwsblad. Bij het overlijden van ons hondje Hilton in 2019 kochten we allebei een rouwketting in het dierencrematorium. Toen vorig jaar mijn ketting kapot ging, dacht ik terug aan het artikel in het Nieuwsblad en maakte ik een afspraak bij Lieselot. Ik wilde een nieuwe rouwketting maar deze keer met een persoonlijk verhaal. Ook mijn partner besloot een nieuwe ketting te laten maken. We bespraken onze wensen met Lieselot en zij van haar kant deed ook enkele voorstellen. Het resultaat werd een zeer mooi en uniek rouwjuweel met as van ons hondje Hilton. Op de voorkant zijn eigen pootafdruk met daarin verwerkt een steentje van zijn geboortemaand. Op de achterkant zijn naam met geboorte- en sterfdatum. Door het persoonlijke ontwerp is hij nu nog dichter bij ons. Wij willen Lieselot heel hartelijk bedanken om ons te begeleiden bij onze keuze. Alles is heel vlot en volgens afspraak verlopen. Kortom een echte aanrader voor wie op zoek is naar een juweel/rouwjuweel met een unieke en eigen touch.

Sophia Ducatteeuw

Veelgestelde vragen

Wat kan ik in een rouwjuweel verwerken?

In een rouwjuweel kan je werken met de asjes van de overledene. Indien je dit hebt, kan er ook een vingerafdruk (stempel of was) gegraveerd worden in het juweel. Soms werken mensen met een gravure van de naam (in handschrift van die persoon) of met bijzondere datum. Een haarlok kan ook verwerkt worden. De juwelen van de persoon kunnen ook hersmolten worden tot een persoonlijk juweel. 

Heb je veel assen nodig om dit in een juweel te verwerken?

Er is niet zoveel as nodig voor een rouwjuweel. Enkele korreltjes volstaan meestal.

Hoe ben ik zeker dat de asjes effectief toegevoegd worden?

Bij een open zetting, nodig ik je steeds uit om zelf de asjes, onder mijn begeleiding, te komen toevoegen. Dit is een belangrijk onderdeel in je rouwproces. Het is een emotioneel moment, maar ik sta je bij. En er mag steeds een traan gelaten worden.
Bij een gesloten kast, maak ik foto’s en eventueel een video bij het invoegen van de as.

Kan het goud van mijn dierbare effectief verwerkt worden?

Indien het goud een emotionele lading draagt, ga ik steeds aan de slag met het aangeleverde goud. Er wordt dus niet geruild. Enkel je eigen goud wordt tot een juweel verwerkt.

Een juweel op maat laten maken?

Een uniek juweel dat jouw verhaal tastbaar maakt, begint bij een gesprek waarin we de mogelijkheden bespreken. Je kan je laten inspireren door de modellen in mijn portfolio of je hebt misschien zelf al een idee.

Jij vertelt. Ik luister. En daarna ga ik aan de slag met jouw verhaal.

LunaLotta Lieselot

Pin It on Pinterest

Share This