Thyra:
pièces uniques
uit damaststaal

Opvallend tussen de LunaLotta juwelen is Thyra, een juwelencollectie uit recyclagemateriaal. Het damaststaal van Atelier 185 krijgt een tweede leven in deze unieke stukken. Het robuuste staal vormt samen met een edelmetaal (goud of zilver) een kunstzinnig, elegant juweel op maat. Het vloeiende lijnenspel en de verrassende kleurencombinaties vind je geen twee keer op dezelfde manier terug.

LunaLotta Kunstjuwelen
LunaLotta kunstjuwelen met damaststaal van Atelier185

Damast:
restafval wordt juweel

Het damaststaal dat ik gebruik, recycleer ik uit de afvalbak van mijn man – Clem Vanhee van Atelier185, die zijn atelier onder het mijne heeft. Hij smeedt handgemaakte (keuken-)messen met dit materiaal. Damast wordt verkregen door heel wat staal laagje per laagje op elkaar te smeden. Tijdens het smeedproces ontstaat een prachtig lijnenspel, uniek voor elk stuk.

Eens de messen uit het staal zijn gehaald, gaat de overschot bij het afval. Dat vond ik zo’n zonde! Nu laat ik de mooiste stukken door mijn man in de gewenste vorm smeden en maak ik er pièces uniques van voor mijn klanten.

Het damaststaal dat gebruikt wordt voor de messen, is een juweel op zich. Het vloeiende samenspel van de lijnen vormt dan ook de ideale basis voor deze limited edition collectie

Damaststaal van Atelier185 worden unieke kunstjuwelen
Damaststaal van Atelier185 worden unieke kunstjuwelen

Kunstjuwelen voor de liefhebber

De naam Thyra is niet toevallig gekozen voor deze collectie
Thyra is een Scandinavische meisjesnaam en betekent
“mythische godin van oorlog en recht”. Een sterke vrouw. Net als het staal onverwoestbaar en bruut, en toch elegant.

Ook de vrouw die kiest voor een juweel uit damaststaal is eerder eigenzinnig. Ze is een klassevrouw die weet wat ze wil en dat mag wel wat meer zijn. Een vrouw van de wereld die haar finesse uitstraalt in een kunstzinnig juweel, even bijzonder als zij zelf.

Damastcollectie kunstjuwelen met damaststaal - Amber Vanbossel

Ze is een vrouw van de wereld, houdt van fine dining, reist ver weg van de platgetreden paden en geniet van samenzijn met vrienden en familie.

LunaLotta Lieselot

Laat je unieke damast juweel maken

Naast de Thyra collectie, maak ik ook damast juwelen op maat. Ik luister naar jouw verhaal en je wensen om een ontwerp op papier te zetten. Samen kiezen we het stuk damast uit dat bij jou past. Ik smeed het verder met zilver of goud tot een kunstjuweel dat past bij jou.

The Damast Collection: limited edities – expo Milaan

Veelgestelde vragen

Wat is damaststaal?

Damast wordt verkregen door heel wat staal laagje per laagje op elkaar te smeden. Tijdens het smeedproces ontstaat een prachtig lijnenspel, uniek voor elk stuk.

Hoe kan ik een damastjuweel bestellen?

Je maakt best een afspraak in één van de ateliers. Zo kan je alle beschikbare stukken bekijken en passen.

Kan ik elk stuk bestellen?

De Thyra-reeks is een collectors collectie. Elk stuk wordt uniek gemaakt en is niet mogelijk om exact te herhalen. De stukken damast die gebruikt worden zijn uniek, alsook de vormgeving rond deze stukken. Een gelijkaardig juweel is wel haalbaar, op maat.

Een juweel op maat laten maken?

Een uniek juweel dat jouw verhaal tastbaar maakt, begint bij een gesprek waarin we de mogelijkheden bespreken. Je kan je laten inspireren door de modellen in mijn portfolio of je hebt misschien zelf al een idee.

Jij vertelt. Ik luister. En daarna ga ik aan de slag met jouw verhaal.

LunaLotta Lieselot

Pin It on Pinterest

Share This