5 jaar LunaLotta feest

Op 8 juni 2023 werd LunaLotta 5 jaar. Dat vierden we al uitgebreid op 5 mei met een exclusieve avond voor klanten. Zij kregen een inkijk in mijn verhaal, konden snuisteren door de collecties en kregen een sneak peek van wat er nog op de LunaLotta-planning staat. Vijf jaar, een enorme mijlpaal. Want officieel bestaat LunaLotta vijf jaar, maar in de praktijk is het al veel langer. Elke belangrijke keuze die ik in mijn leven maakte, leidde hier naartoe. En ik ben fier op waar ik nu sta. Reden genoeg om te vieren, dacht ik.

Hoe het begon

Maar hoe ben ik tot op het punt gekomen waar ik nu sta? Waar is het allemaal begonnen?

Wel, laat ik al zeggen dat de weg hiernaartoe niet rechtlijnig was. Het leek eerder op een kronkelige baan met honderden zijwegjes en stenen waarover ik kon struikelen. Het verhaal achter LunaLotta kan je hier lezen.

Juwelen maken heeft er altijd wel al ingezeten. Uren kon ik me bezighouden met kralen rijgen en armbandjes of kettingen maken. Maar da’s een hobby als een ander, toch?

Jarenlang was het ook kleinschalig, want Lot of Design, mijn grafisch ontwerpbureau kreeg alle aandacht. Ik had nog geen eigen atelier, maar maakte mijn juweeltjes na mijn werkuren aan mijn bureau of in een kamer die later de slaapkamer van een van onze zonen werd.

Tientallen marktjes ging ik af met mijn zelf ontworpen kaartjes en een paar juweeltjes. Een eerste hoogtepunt daarin was de Goed Gevoel Ladies Fair in Gent Expo. Daarna volgde mijn eigen pop-up winkel in de K in Kortrijk. Ook daar weer vond je de combinatie van drukwerk en juwelen.

In datzelfde jaar, 2014, mocht ik als volleerd edelsmid het eerste maatwerkjuweel maken voor een klant. Het werd meteen een rouwjuweel, waarin de as van de overleden dierbare verwerkt was.

In de jaren die volgden, groeide ik als edelsmid in mijn creaties en in het aantal klanten

Een bedrijf om trots op te zijn

In 2018 werd LunaLotta officieel geboren, los van mijn andere bedrijf.

Als ik terugkijk op alles wat ik al heb mogen doen de afgelopen vijf jaar, dan sta ik ervan versteld hoever ik gekomen ben. Ik heb op ontelbaar veel beurzen en expo’s gestaan, bracht 5 eigen collecties uit en maakte honderden juwelen op maat.

Luisteren naar de verhalen van mijn klanten brengt de psycholoog die ik niet werd naar boven. Ik creëer een veilige plek waar mensen met hun gevoelens terecht kunnen en laat me inspireren door de manier waarop ze mij weten te raken.

Mensen kwamen bij mij om belangrijke mijlpalen in hun leven te vereeuwigen. Verloven en trouwen, maar ook kinderen krijgen en geliefden moeten laten gaan. In die laatste twee ging ik me de afgelopen jaren meer en meer specialiseren en ging ik waardevolle samenwerkingen aan met andere creatievelingen die rond dit onderwerp werken.

Ik startte met workshops waarin koppels hun eigen trouwringen konden maken en waar je zelf je eigen juweel kan creëren met de verloren wastechniek

In 2019 kreeg ik een eerste bekroning op mijn werk met de award voor Jeweller of the Year bij de Wedding Industry Awards. Sindsdien kwam ik vaker in magazines terecht en begon LunaLotta aan een ferme groei die in 2020 resulteerde in een van de moeilijkste beslissingen die ik in mijn leven moest nemen.

Ik besloot om Lot of Design op te doeken en voluit voor LunaLotta te gaan. Sinds ik me voor de volle 100% op mijn juwelen focus, gaat het als een trein.

Mijn man introduceerde me in 2018 bij Zaventem Ateliers, een inspirerende plek waar kunstenaars en artiesten samenkomen en waar het gonst van de creativiteit. Hoewel ik hou van mijn atelier in Gullegem, is connecteren met die community vaak een inspirerende boost. Met hen verwezenlijkten we al heel wat projecten waar ik niet van had durven dromen. Zoals een pingpongtafel in 2020 die nu in Miami staat, een eigen expo in Milaan in 2021 en samenwerkingen met andere artiesten. Het verbreedde mijn wereld en met de kunstjuwelen die hieruit voortkomen trek ik een nieuw publiek aan. Deze damast-collectie onderscheidt zich dan ook duidelijk van mijn andere collecties.

De groei van de afgelopen jaren zette LunaLotta op de kaart en maakte zelfs dat ik benoemd werd tot laureate voor Ambachtsvrouw van het jaar in 2022. Hoewel ik niet met de hoofdtitel naar huis ging, was de nominatie alleen al een hele eer en blijk van waardering voor mijn werk.

Bij LunaLotta maak ik steeds ruimte voor een gesprek met jou vooraleer ik een ontwerp voor jouw persoonlijk juweel kan maken

LunaLotta kijkt vooruit

Dit jaar, 2023, staat volledig in het teken van het vijfjarig bestaan van LunaLotta. Wie aanwezig was op het evenement dat ik hiervoor organiseerde op 5 mei, kreeg een exclusieve preview van wat er nog op de planning staat voor de komende maanden en jaren. En in deze blog deel ik die plannen graag ook met jou:

  • Op de verjaardag van LunaLotta, 8 juni, lanceerde ik mijn gloednieuwe website en webshop (lancering in augustus).
  • Wie goed oplette, zag hier meteen ook een nieuwe, meer volwassen branding en bijhorende foto’s van Amber Vanbossel.
  • Ik lanceerde binnenkort mijn nieuwe collectie Lot link@lot, die ik speciaal voor deze gelegenheid ontwierp. Een bijzondere collectie die me nauw aan het hart ligt en waarmee ik elke vrouw wil empoweren om haar eigen waarde in te zien en zichzelf niet te onderschappen. Deze collectie zal in de zomer officiëel gepubliceerd worden.
  • En ik onthulde een ander project waar ik achter de schermen in alle geheim al aan werkte: mijn eigen podcast (soon more). Want als juweelontwerper hoor ik de mooiste verhalen. Verhalen die raken. Verhalen die het verdienen om verteld te worden. En in deze podcast neem ik je mee en hoop ik jou vooral te inspireren.

Ik heb de afgelopen jaren niet stilgezeten en ben dat ook de komende jaren nog niet van plan. Er is nog zoveel dat ik wil doen en bereiken met LunaLotta en ik heb vooral veel goesting om te zien waar het me nog allemaal brengt!

 

 

Benieuwd wat er nog allemaal aan zit te komen voor LunaLotta?
Laat dan hieronder (in gouden balk) je e-mailadres achter en je krijgt vanaf nu alle exclusieve previews rechtstreeks in je mailbox.

LunaLotta Lieselot

Zoveel mooie verhalen die ik met jou wil delen

Schrijf je in op de nieuwsbrief en wordt een echte V.I.P.:
ontvang als insider info over nieuwe collecties, events en exclusieve acties.

Pin It on Pinterest

Share This