Baranzate, the missing underground dimension in Milaan.

Zaventem Ateliers takes over Milano

Fotografie topbeeld: @ MIREILLE ROOBAERT

Na 4 maanden van creativiteit en hard werken zijn de bewoners van Baranzate meer dan klaar om hun collectors ontwerpen te presenteren.

In de buurt van de Salon del Mobile zullen Baranzate Ateliers de nieuwste werken van 23 ontwerpers, kunstenaars en ambachtslieden tentoonstellen, waaronder stoelen, krukken, tafels, verlichting, messen, keramiek en sieraden, in een industrieel gebouw van 3.000 m² waar elk van hen zijn eigen ruimte zal hebben. Deze plek is gericht op het benadrukken van hedendaags design en het bevorderen van de ontwikkeling ervan. Baranzate Ateliers is van 6 t/m 12 juni 2022 elke dag geopend van 11.00 tot 18.00 uur.

Verder zullen er deze week verschillende evenementen plaatsvinden. Ten eerste wordt op de 7e met Belgium is Design een Aperitivo Milano georganiseerd om de eenheid en expertise van Belgische ontwerpers te laten zien. Ten tweede verwelkomt Baranzate Ateliers u op de 8e, samen met “Je t’aime, party” en Collectible Fair, tot laat voor een feest.

fotografie @ Amber Van Bossel

Het Milaan-verhaal

Misschien ben je wel even benieuwd als alle anderen?Want velen onder jullie willen weten hoe het in Milaan was.

En wat ik daar ging doen?
Wel, ik laat je niet langer wachten en vertel het allemaal. Want het was uiteraard een ongelooflijk avontuur!

Met een bang hart ben ik samen met mijn man vertrokken richting Italië. Een lange reis met de caravan (ja, we gingen samen kamperen met de Zaventem-bende op de site van Barazante).
Wat stond er ons te wachten? Is dit niet een stap te ver?
Want hé, we gingen naar dé grootste designbeurs van de wereld. Hoe zot klinkt dat?!

Samen met de Zaventem familie palmden we 10 dagen lang een leegstaand gebouw in van de Necchi-familie. Een bedrijf dat ergens 1992 (want de kalender hing er nog) stopte en in de leegte achterbleef. Stilaan werd het ingenomen door enkele daklozen die ze hun huis van maakten. We kregen dan ook best veel hulp van Mossem, een tunesische dakloze, met superveel talent, maar zonder officiële papieren.

De eerste dagen waren er vooral van opruimen, stofzuigen, organiseren en niet opgaan in het stof. Op zondag 5 juni deden we een testcase met onze installatie en het werd meteen goed bevonden. En op 6 juni was de grote dag.

Spontaan schreef de pers artikelen over ons, BARANZATE , als het must-seen event van Design Milano. Direct werden we gelanceerd als de nummer 1. Ongelooflijk!(Mogelijks zal dit ook te maken hebben met onze legendarische feestjes 😉 )

Er kwamen journalisten, gasten, boeiende contacten, collega-designers,…van overal!

Ik presenteerde er mijn kunstcollectie met de damaststaal van Clem (mijn man) erin verwerkt.

Een unieke reeks van pièces uniques. Ontwerpen die ik spontaan laat ontstaan op basis van de ‘restjes’ die ik in Clem zijn atelier vind, stukken die niet meer tot een mes kunnen worden verwerkt. Elk juweel is vervaardigd in zilver, een prachtige combinatie met het staal.De zwarte delen in het juweel zijn telkens handgemaakt damaststaal met een epoxy coating zodat de kleur van de staal niet wijzigt in contact met je huid.

Maandag waren we terug thuis, met een rugzak vol blijdschap en een ervaring rijker.

Ik ben zo content dat ik mijlenver reikte, maar weet dat ik steeds mijn hart volg. Als ik ergens voor ga, dan ga ik all the way. Ook in de ontwerpen en projecten van mijn klanten.

Soms neemt dit wat tijd, soms wordt ik onderbroken. Soms laat ik wel eens wat liggen, omdat ik het even niet voel, om dan later weer op te pikken om er een perfect afgewerkt juweel van te maken. Ik volg graag mijn gevoel, want enkel zo kom ik tot het beste resultaat.

En soms moet je eens durven gaan… je weet nooit wat het je kan geven 😉

Wil je ook eens de sfeer in Zaventem Ateliers komen opsnuiven? Schrijf je in op de nieuwsbrief als je op de hoogte wil blijven van alles events.

Of kom om afspraak langs voor een juweel op maat: boek hier een datum

https://www.baranzateateliers.com/

Perslinks:

LunaLotta Lieselot

Zoveel mooie verhalen die ik met jou wil delen

Schrijf je in op de nieuwsbrief en wordt een echte V.I.P.:
ontvang als insider info over nieuwe collecties, events en exclusieve acties.

Pin It on Pinterest

Share This